Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2018-07-20

Nya bullerskydd förbättrar skolmiljön i Danderyd

Nu börjar bygget av flera nya bullerskydd i Danderyds kommun. Skandinaviska Områdesskydd utför arbetet på uppdrag av kommunen, och målet är en förbättrad ljudmiljö för kommunens elever. Totalt handlar det om omkring en halv kilometer bullerskydd på olika platser, bland annat längs E20 vid Mörby och i Friberga.

De nya bullerskydden kommer att ha varierande höjd mellan tre och sex meter, och de byggs i det miljöklassade materialet Organowood tillsammans med Infra Clear-moduler. OrganoWood® är ett alternativ till traditionellt tryckimpregnerat virke, och det innehåller inga biocider, tungmetaller eller andra farliga ämnen. OrganoWoods träskyddsprodukter var de första träskyddsprodukterna i Sverige att tilldelas Svenska Naturskyddsföreningens miljömärkning ”Bra Miljöval”. Infra Clear är glaspartier med hög akustisk prestanda som dämpar buller samtidigt som det landskapet förblir öppet och sikten fri.

- Vi kommer att kombinera Organowood och Infra Clear på olika sätt på de olika platserna för att få bullerskydd som passar in i omgivningen på allra bästa sätt, säger Robert Jansson, projektledare på Skandinaviska Områdesskydd.

Efterlängtat bullerskydd i svår terräng

Bullerskydden byggs på flera platser i kommunen för att dämpa buller i skolmiljöerna. En lärare som vi möter på plats menar att bullerskyddet är efterlängtat eftersom bullret länge varit en påtaglig och besvärande del av vardagen. De nya bullerskydden löper i bitvis svår terräng, och kommer att vara uppåt sex meter högt som mest.

- Det är ett utmanande projekt som Danderyds kommun gett oss förtroendet att genomföra, och med bra material och professionellt montage kommer ljudbilden att bli betydligt bättre för alla i närområdet, avslutar Robert.

Bygget av bullerskydden påbörjas i juni månad och ska vara färdigställt i slutet av september 2018.

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!