Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2018-09-19

16 våningar glasräcke i Norrtälje hamn

Skandinaviska Områdesskydd monterar glasräcken vid byggandet av det 16 våningar höga Soltornet i Norrtälje hamn. Projektet påbörjades under september månad och tornet beräknas vara färdigt för inflyttning i juli 2019.

Här byggs en helt ny stadsdel som när den är färdig kommer att ha fördubblat Norrtäljes stadskärna. Kärnan utgörs av det 16 våningar höga Soltornet, och det 23 våningar höga Havstornet. Soltornet har balkonger som sträcker sig runt hela fasaden, med stolpfria glasräcken som ger en luftig och smäcker känsla och en hisnande utsikt.

- Här gör sig ett glasräcke som allra bäst, med utsikt över Norrtäljeviken. Det är ett utmanande projekt som kräver mycket av oss i och med de höga höjderna men samtidigt är det en arbetsplats utöver det vanliga, säger Jonas Hedberg, projektledare på Skandinaviska Områdesskydd som också har ett lokalkontor ett stenkast ifrån bygget.

Ökad efterfrågan på glasräcken
Skandinaviska Områdesskydd har monterat glasräcken sedan 2015, och Jonas ser en stor ökning i efterfrågan på materialet.

- Vi får många förfrågningar på glasräcken just nu, både från privatpersoner och företag. Det är dels nybyggnationer där glasräcket är en viktig del i den övergripande arkitekturen, men också renoveringar där äldre och mer kompakta räcken i trä byts ut.

Säkert och flexibelt på samma gång
Glas är trots det luftiga uttrycket ett mycket säkert räckesalternativ. Glasskivor som är laminerade och härdade klarar stora påfrestningar och är därför lämpliga även för höghus, och det finns tydliga regler för hur stora mellanrum som godkänns vilket många gånger gör glasräcket mer säkert än motsvarande räcke i trä eller smide. Dessutom är materialet betydligt mer flexibelt än vad många tror.

- Ett glasräcke kan anpassas väldigt mycket. Dels måttbeställer vi glasskivorna så att de passar perfekt även om det är lutande sektioner eller sektioner med udda mått, och dels kan räcket monteras på flera olika sätt. Oavsett om det är ett räcke med stolpar eller ett stolpfritt räcke så finns flera typer av infästningar som gör det möjligt att till exempel montera från sidan, säger Jonas Hedberg.

Norrtälje Hamn blir en förlängning av Norrtäljes stadskärna, och närmare 2 000 nya bostäder byggs här av olika byggherrar. Här anläggs också parker, torg och kajstråk, och ytor för handel, rekreation och service. En öppningsbar bro över hamnbassängen förbinder den nya stadsdelen med Societetsparken på andra sidan vattnet. 

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!