Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2019-05-02

Helt nytt bullerskydd med unika fördelar

D-Timmer är ett helt nytt bullerskydd med flera stora fördelar: snabb montering, fantastiska ljudegenskaper och lång hållbarhet. Dessutom är planket byggt av timmer från lokala skogar av trä som binder koldioxid vilket gör det helt miljövänligt.

Bullerskyddet har en gedigen konstruktion med ett uttryck som andas traditionell svensk design.

-Det här är verkligen ett unikt bullerskydd, säger Jimmy Ekman på Skandinaviska Områdesskydd. Vi har tagit fram det tillsammans med Dalatimmer, och det är förstås inspirerat av klassisk hustimmerkonstruktion.


Ett miljösmart bullerskydd

Vid tillverkningen av timmerstockar får man inga industriella rester eller biprodukter som är svårnedbrytbara. D-timmer byggs av timmer från lokala skogar och tillverkas i Sverige vilket minimerar utsläpp fån transporter. Timret fogas samman genom dymling och tätas vid behov med lin mellan stockarna. Extra positivt är att timmer dessutom är en så kallad koldioxidsänka som binder koldioxid i hundratals år. 

-Träet i timmerplanket binder lika mycket koldioxid som utsläppen från 100 passerande bilar i timmen, varje dag, året runt i 10 år, säger Jimmy.

Timmer behöver inte behandlas vilket gör det helt återvinningsbart till skillnad från impregnerat virke som ska sorteras som farligt avfall. Planket har en hållbarhet på minst 90 år.

-Timmer är också ett brandsäkert val, berättar Jimmy. Trä brinner ungefär 1 mm i minuten, så i praktiken betyder det att ett sådant här plank står emot brand i en och en halv timme.


Snabbt och smidigt montage

D-timmer består av specialsågade timmerbalkar med 20 cm diameter som staplas ovanpå varandra mellan HEA-stolpar och förankras med träplugg. Montagemetoden är mycket kostnadseffektiv.

-D-timmer går både snabbt och smidigt att montera. Timret lyfts enkelt på plats och det gör att vi kan minimera avspärrningstiden i trafikerade områden.

Montagemetoden gör det också väldigt enkelt att byta ut enstaka sektioner om det skulle behövas, vilket också ger en god totalekonomi. Samtidigt innebär timmerkonstruktionen stora möjligheter för anpassningar i höjd, bredd och utseende. Stolparna kan behållas synliga för en modern design, eller täckas med täckbräda för eller timmerknutar för en riktigt klassisk känsla.


Ökad efterfrågan på miljövänliga områdesskydd

Skandinaviska Områdesskydd monterar flertalet bullerskydd varje år, både för privatpersoner, företag och kommuner. Man ser et tydlig ökning i efterfrågan på bullerskydd, och miljöaspekten blir en allt viktigare faktor i valet mellan olika modeller.

-D-timmer är ett bra val för att det både ger karaktär till offentliga miljöer och byggs på ett hållbart och traditionellt sätt. Sådant här tänker vi redan på när det gäller trädgården hemma, och nu är det dags att visa att vi kan göra samma sak i det offentliga rummet, avslutar Jimmy.

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!