Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2019-01-28

Trygghet på flera sätt – vi stödjer Aktiv Skola

Kärnan i hela vår verksamhet är trygghet: att ge familjer, föreningar och företag kontroll över det de bryr sig om. Ett områdesskydd handlar så gott som alltid om att våga låta barnen leka på tomten, att markera gemenskap i fritidshusföreningen och båtklubben, eller att skydda tillgångar för företaget. Men trygghet är förstås ett större begrepp än så, och därför är vi med och stöttar Aktiv Skola.

Stiftelsen Aktiv Skola grundades 2015 och de tar ett brett grepp runt några av skolans viktigaste frågor. Genom samarbeten med experter och sakkunniga tar de fram kostnadsfritt och användarvänligt material kring frågor som droger, grooming, hälsa, miljö och mobbning. Materialet delas ut till personal, elever och vårdnadshavare.

- Flertalet av de som jobbar hos oss har barn i skolålder och våra liv kretsar förstås mycket kring dem. Därför är det lätt för oss att förstå våra kunders behov och också att se de behov som finns för våra barns räkning. Aktiv Skola driver frågor som är viktiga för alla föräldrar, men som man vet att skolan kanske inte hinner med eller har resurser till, säger Jimmy Ekman, VD för Skandinaviska Områdesskydd.

Säkerhet på Internet

Aktiv Skolas handlingsprogram lägger skarpa förslag för att uppnå en högre kunskapsnivå och för att alla barn ska få samma möjligheter oavsett var de kommer ifrån. Hälsa i alla dess uttryck är nyckelord, och i begreppet ligger till exempel frihet att tro och känna som man vill och att kunna ge uttryck för och förstå andras känslor.

De senaste åren har säkerhet på Internet varit ett allt mer aktuellt ämne och här arbetar Aktiv Skola med att tidigt informera om riskerna med att ha kontakt med okända människor på internet, och att ta upp det som vi behöver prata mer om: är en perfekt bild samma sak som ett perfekt liv? Vilken spridning kan bilder och kränkande ord få? Går antalet likes hand i hand med självkänslan? 

- Trygghet är ett återkommande ord hos våra kunder. Ofta handlar inköp av staket om att skydda barn och husdjur från trafik och från att försvinna iväg från tomten, men jag tror att det också bottnar i en känsla av att världen där ute är fylld av risker, säger Jimmy. Men ett staket kan förstås inte skydda våra barn i ett bredare perspektiv och därför känns det naturligt för oss att stötta Aktiv Skola i deras arbete.

Läs mer om Stiftelsen Aktiv Skolas arbete här: https://aktivskola.org/om-oss/

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!