Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2019-09-25

Staketet som skyddar Västra Götalands grodor

I Härryda kommun i Västra Götaland förbereder man för nya dagvattendammar, och för att skydda områdets fridlysta åkergrodor har ett specialutformat grodstaket satts upp längs en sträcka på 1,2 kilometer.

Grodstaketet, som består av ett grönt avspärrningsnät spänt mot impregnerade träpålar, sitter tätt mot marken och är 40 cm högt. Jonas Hedberg är projektledare på Skandinaviska Områdesskydd i Göteborg, som monterat staketet.

- Staketet gör att åkergrodorna kan fångas in och sedan direkt omplaceras till ett annat lämpligt område. Nätet är lågt för att inte störa vandrande personer eller andra djur, men tillräckligt högt för att grodorna inte ska kunna hoppa över, säger Jonas.

Avspärrningen har kontrollerats och godkänts av naturvårdssakkunnig innan träden fällts och marken schaktats. Staketet färdigställs under v. 39.

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!