Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2020-07-03

Hemmafixarnas sommar

Den här sommaren tillbringar många av oss hemma, och bygghandlarna pratar om en riktig hemmafixar-boom. När semesterresan är inställd passar vi på att rensa förrådet, bygga trädäcket och sätta upp staketet. 

Johanna Rudolfsson jobbar med kundservice på Skandinaviska Områdesskydd, och hon ser en tydligt ökad efterfrågan på stängsel och staket i gör-det-själv-paket. Det märks både i försäljningen i e-handeln och på de samtal som hon tar emot.

-Det är många som undrar om det är svårt, hur lång tid det tar och förstås över vilket material de behöver. Jag brukar säga att det inte är svårt att montera stängsel och staket men att det kräver lite styrka och tålamod. Vi ser till att man får rätt material och då är man en bra bit på väg, säger Johanna.

Grundläggning för stängsel och staket

Så hur svårt är det egentligen att montera ett vanligt stängsel för en vanlig hemmafixare? Med en manual som steg för steg visar hur du gör blir det ett jobb som många klarar med lite hjälp från familjemedlemmar eller grannar. Det många blir avskräckta av är grundarbetet, tror Johanna.

-Många vill inte gjuta till exempel. Men det behöver man inte alltid idag heller, det finns bra alternativ som till exempel stolpankare för stängsel. Stängslet kommer att hålla lika bra, men du behöver inte hålla på med betong utan kan slå ner ankarna i marken, säger Johanna.

Samtidigt är grunden en oerhört viktig del. Det spelar ingen roll hur välsnickrat ditt plank är om du inte gjort ett ordentligt jobb med grundläggningen. Vanliga misstag är att använda underdimensionerade eller felvända plintjärn, eller att inte gjuta tillräckligt djupt.

-Det kommer en vinter också och med tjälen så kan marken röra sig. Om dina plintar inte är tillräckligt djupa så kommer ditt staket att påverkas. Och har du inte ordentliga plintjärn så kan det hända att planket eller staketet vill lägga sig ner om det blåser eller byggs upp snövallar, säger Johanna.

”Sen är det bara att bygga”

Mät noga, använd snöre för att få sträckan rak och testa marken med ett spett så att du är beredd på berg är andra tips som Johanna ofta ger.

-Sen är det bara att bygga! Vi skickar med manualer till våra trästaket och villastängsel och de är inte svåra att följa. Ha tålamod och räkna med att det tar några dagar, beroende på hur långt ditt staket ska vara. När det är klart så kommer det att stå i många år framöver och då är det bara att fortsätta njuta av semestern, avslutar Johanna.

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!