Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2017-05-24

Sommarens bästa gräsklippare

Har du, precis som jag, drömt om en robotgräsklippare? Solens återkomst är förvisso fantastisk, men den för också med sig den lilla effekten att gräsmattan växer som... ogräs. Har du riktigt mycket gräsmatta eller ängsmark kan det vara en god idé att göra som Uppsala kommun: Sätt upp ett elstängsel och skaffa får! 

Uppsala kommun menar att det är betydligt billigare att hyra in gutefåren än att anställa personal för att röja sly, och därför släppte man för ett par dagar sedan ut de inhyrda fåren runt Uppsala slott. Lånet av fåren med allt vad det innebär ska enligt kommunen kosta omkring 35 000, medan det skulle gå på närmare 100 000 att låta människor röja området. 

En snabb googling visar att det inte är helt ovanligt att hyra eller låna får över sommaren, som betesdjur eller som sällskapsdjur. Men om du nu står i valet och kvalet mellan robotgräsklipparen och fåren kan det vara bra att tänka på att fåren också kräver en del som robotgräsklipparen klarar sig utan. Precis som Uppsala kommun behöver du ett bra stängsel för att hålla de ulliga djuren på plats. Elstängsel har många fördelar och ser också till att andra djur inte tar sig in i hägnet. Du måste också ha ett bra vindskydd för fåren, och förstås se till att de har mat och färskt vatten. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du också kontaktar Länsstyrelsen och hör med dem vad som gäller. Har du en mindre villatomt, liksom jag, är får kanske inte det bästa alternativet. Ytan är för liten och områdets barn skulle förmodligen inte att uppskatta elstängslet... så för egen del tror jag att drömmen om en robotgräsklippare får leva vidare.     

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!