Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2019-04-23

Hög tid att se över skogshägnen

Har du ädellöv- eller energiskog är det hög tid att se över hägnen, så att inte hela föryngringen riskerar att ätas upp av klövvilt.

Att hägna in skog är effektivt och många gånger nödvändigt för att undvika betesskador. Men att hägna in tar tid, och hägnen kan också skadas av vildsvin eller stormfällda träd. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera hägnen så att skador upptäcks snabbt och kan åtgärdas. Passa också på att röja utmed stängslet för att hindra sly och annan växtlighet från att på sikt växa fast i stängslets nät. Skogsstyrelsen rekommenderar också användning av vita plastband i staketets överkant, för att hindra älgar från att försöka hoppa över.

Olika sorters hägn

Vilken typ av hägn du bör ha beror förstås på dina yttre förutsättningar. Vilken typ av djur rör sig i området, och hur stort hägn behöver du? Ibland räcker ett viltstängsel bra medan det andra gånger krävs elstängsel anpassat för en viss typ av djur vad gäller höjd och montage. 

Skogsstyrelsen ger stöd

Skogsstyrelsen berättigar i vissa fall stöd för vård av stängsel och hägn, ibland så mycket som upp till 80 %. Se därför till att skicka in ansökan om stöd i tid. Du som äger skogsmark eller som har markägarens tillstånd kan söka stödet.

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!