Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2019-11-04

Nattvandrare för en tryggare närmiljö

Nattvandrarna har sedan starten 1989 verkat för att skapa tilltro och bygga jämställda relationer, och den gula jackan är idag en etablerad trygghetssymbol för många ungdomar och unga vuxna.

-Trygghet är vår kärnfråga och den delar vi med Nattvandrarna. Därför har vi de senaste åren varit med och sponsrat deras verksamhet, säger Jimmy Ekman, VD på Skandinaviska Områdesskydd.

Nattvandrare i Sverige Riksnätverket är en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation för lokala grupper och föreningar. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk.

Sätter gränser och skapar trygghet

Nattvandrarna finns ute kvällar och nätter på fredagar och lördagar samt på festivaler och högriskhelger. Volontärerna är vuxna över 25 år som är goda förebilder för unga. Målet är att finnas till hands för att kunna sätta gränser, skapa trygghet och ge stöd och hjälp när det behövs.

-Nattvandrarna syntes ofta och var en trygghetssymbol under min egen uppväxt. Jag tycker att det är jätteviktigt att stötta verksamhet som sätter nästa vuxna generation i fokus, säger Jimmy Ekman.

Alla som ingår i Nattvandrarna i Sverige Riksnätverket utbildas kontinuerligt. Utbildningarna handlar bland annat om bemötande, drogfrågor och konflikthantering. Polisen utbildar nattvandrargrupper i lag och rätt, Röda Korset lär ut första hjälpen, och beroendecentrum föreläser om droger.

Kontinuerlig utbildning

Skandinaviska Områdesskydd sponsrar Nattvandrarnas Region Stockholm genom årliga bidrag, som används för bland annat kläder, utbildning och försäkring för aktiva nattvandrargrupper. Jimmy Ekman ser många paralleller till den egna verksamheten.

-Trygghet är ett återkommande ord hos våra kunder, och något vi ofta diskuterar inom företaget. Hur kan vi bidra till en tryggare vardag? Ofta handlar inköp av stängsel eller staket om att skydda våra nära eller det vi håller kärt, och jag tror att det många gånger bottnar i en känsla av att världen där ute är fylld av risker. Vi kan hjälpa till på många sätt men Nattvandrarna har en unik möjlighet att kunna skapa trygghet för våra ungdomar på de platser som de rör sig, genom att finnas där när behovet finns.

Läs mer om Nattvandrarna och deras verksamhet här.

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!