Skandinaviska Områdesskydd använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Tryck på OK för att godkänna. Läs mer
OK
Moms
2020-05-28

Skapa din bästa trädgård

Våren är hemmafixarnas tid, och i år kanske mer än någonsin tidigare. När vi i högre grad håller oss hemma med familjen och avstår semesterresor och andra nöjen finns det plötsligt både tid och pengar att ordna med hem och trädgård. Men i vilken ände ska man egentligen börja?

-Ta en sak i taget och utgå ifrån vad du har störst behov av, säger Juha Niskanen som jobbar med utemiljöer på skandinaviska Områdesskydd. Börja med att titta på hur du använder din trädgård och vilka krav du har på den.

Trygghet för barnen eller vackert och inspirerande?

Hur du använder din trädgård bör förstås avgöra hur den ser ut. Har du barn som älskar fotboll eller vill hoppa studsmatta får du kanske acceptera att en del ytor måste reserveras och utformas för lek.

-Många av våra kunder är ute efter en lösning som ger trygghet för familjen och då handlar det till exempel om att se till att barnen inte kan jaga bollen ut på gatan utan att de stoppas av ett stängsel, säger Juha.

Ett villastängsel är en permanent lösning som inte kräver något underhåll när det sitter uppe. Med stolpar som gjuts eller slås ner med jordankare i marken håller sig nätet sträckt och ser prydligt ut. Samma stängsel finns ofta vid skolor och förskolor och har riktigt hög kvalitet.

-Om du vill ha ett enklare och kanske tillfälligt stängsel för din tomt så rekommenderar jag viltnät och träpålar, säger Juha. Det är lätt att montera själv, träpålarna slås ner i marken. Det gör också att det är lätt att ta bort om du till exempel har en häck som håller på att växa upp, eller när du bara inte har behov av det längre.

Staket för köksträdgården

Är du sugen på att odla behöver du ett lämpligt område där du kan ha pallkragar eller odlingsbäddar, med bra skydd mot rådjur och andra djur som annars gärna tar för sig. Vill du bara njuta av din trädgård? Då är det en bra idé att försöka skapa flera olika rum i trädgården, så att du får mysiga hörn på olika ställen.

-En riktig favorit som vi säljer allt mer av är kastanjestaketet. Det är helt ekologiskt och ett perfekt val runt köksträdgården eller för att skapa en mysig hörna att fika i, säger Juha.

Det första steget

Om du inte satt upp stängsel eller staket förut kan det vara svårt att veta hur man egentligen ska göra och många drar sig för att påbörja projekt när det finns osäkerhet. Det är synd, tycker Juha.

-Ta det första steget så brukar det ordna sig sedan. Kolla om du har berg i marken för det påverkar förstås hur du behöver montera. Mät ut sträckan och ring oss! Vi hjälper dig så att du får rätt material, och vill du kan vi montera också, avslutar Juha.

 

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av produkter med hög kvalitet erbjuder samtidigt kompetent och effektiv montagehjälp.
 
 
Öpettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!