Moms
Start / Sortiment / Bostad / Glasräcken / Klassiskt glasräcke / Glasräcke trästolpar
Välj typ av kund:

(exkl. moms)

(inkl. moms)

Glasräcke trästolpar

GR08
Förvandla ditt trästaket till ett stilrent glasräcke med våra glasklämmor.
Beställningsvara, 3-4 veckor
 
Produktbeskrivning

Få ut det bästa av två världar. Du behåller den genuina träkänslan samtidigt som du får en helt ny utsikt – och en härlig känsla av öppenhet.

Priset gäller för ett standardräcke. 4 klämfästen och glasskiva baserat på 1000 mm mellan stolparna. Sen kan du göra tillval som påverkar priset efteråt.
 
Innan du beställer behöver du mäta var du ska ha ditt räcke. Och det är viktigt att mäta noga. Inte minst för att det ska bli säkert och lätt att montera.

Hur ska man mäta för att det ska bli rätt? Följ bara vår steg-för-steg-guide. Fastnar du någonstans på vägen? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Steg 1:

Mät avståndet mellan två stolpar där du vill ha glasräcke. Ange måtten i millimeter (mm). Mät hela vägen från stolpe till stolpe. (Du ska inte räkna bort något för fästena.)

Steg 2:

Gör samma sak på alla ställen där du vill montera ditt glasräcke.

Steg 3:

Klart! Kontakta oss så får du en offert 

Glasens längd måttanpassas utifrån dina mått (i längder upp till 120 cm). Vid större längder får man gå upp i tjocklek på glas.

Glasens standardhöjd är 94 cm. Det är anpassat för att du ska kunna montera räcket så att det totalt blir 110 cm högt (inklusive handledare och luftspalt i över- och nederkant), vilket krävs för att det ska uppfylla Boverkets rekommendationer där det finns fallhöjd. 

ROT-avdrag på räcken och staket - vad gäller?
Om du är privatperson och äger din bostad har du möjlighet att göra ett skatteavdrag i samband med renovering, tillbyggnad eller ombyggnad, om du anlitar ett företag registrerat för F-skatt för arbetet. ROT-avdraget gäller för arbete på eller i nära anslutning till fastigheten, vilket betyder att altanräcken, balkongräcken och trappräcken som ansluts till huset omfattas, medan fristående staket och grindar inte gör det.

ROT-avdraget gör att arbetskostnaden blir 30% lägre, och du kan dra av upp till 50 000 kronor per kalenderår (men eftersom avdraget är personligt kan maxbeloppet höjas om man är flera som gemensamt äger fastigheten). ROT-avdraget är giltigt för arbete på en fastighet som du, antingen helt eller delvis, är ägare till och bor i. Även fritidshus som nyttjas av dig, eller en fastighet som ägs av dig men bebos av dina föräldrar, räknas in i avdraget.

Billigare montage med ROT-avdrag

När vi på Skandinaviska Områdesskydd monterar glasräcken, smidesräcken eller andra räcken åt dig som privatperson betalar du en lägre kostnad för vårt arbete, förutsatt att de uppfyller villkoren för ROT-avdrag. Vi drar av beloppet direkt på din faktura och informerar sedan Skatteverket, som ersätter oss för kostnaden. Du betalar bara fakturan med det lägre beloppet, inget annat. Enkelt och smidigt!

Begränsningar och undantag

ROT-avdraget är ett skatteavdrag, inte att förväxla med bidrag. Summan dras alltså av från den årliga skatten, därmed kan avdraget aldrig bli större än den summa du efter din inkomstdeklaration åläggs betala i skatt. Det är du som kund som själv är ansvarig för att det finns utrymme att använda avdraget, och att lämna de uppgifter som behövs. 

Avdraget gäller bara montage, och alltså inte för material- eller eventuella resekostnader. Som regel är markarbeten omkring fastigheten inte giltiga för ROT-avdrag. Exempelvis är gjutning av altangrund, asfaltering och anläggning eller reparation av trädgård, uppfart, gångar och murar inte avdragsgillt.

Glasräcke trästolpar

GR08
Förvandla ditt trästaket till ett stilrent glasräcke med våra glasklämmor.
Beställningsvara, 3-4 veckor
 
 
 
Fraktvillkor
Vi levererar den här varan utan kostnad om det totala ordervärdet överstiger 2000 kr. Vid ordrar under 2000 kr debiteras en fraktkostnad på 200 kr. Du kan också välja att hämta din beställning på vårt lager.

TILLBEHÖR

 • Klämfästen för glasräcke Klämfäste MOD 23KP - 4-pack
  Få offert
  Klämfästen för glasräcke Klämfäste MOD 23KP -...
  Visa
 • Gummiinlägg för klämfästen 8,76 mm Gummiinlägg för klämfäste MOD 23KP
  Få offert
  Gummiinlägg för klämfästen 8,76 mm Gummiinläg...
  Visa

 
Frågor & svar
Inga inlägg för den här produkten än
Ställ din egen fråga

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av områdesskydd, med kompetent och effektiv montagehjälp.
 
Skandinaviska Områdesskydd är ISO-certifierade enligt ISO9001 (kvalitet), ISO14001 (miljö) samt ISO45001 (arbetsmiljö).
 
 
Öppettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
Avvikande öppettider 2023
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!