Moms
Start / Sortiment / Bostad / Bullerplank / Platsbyggda / AB001 Kalvsvik
Välj typ av kund:

(exkl. moms)

(inkl. moms)

AB001 Kalvsvik

AB01-001
Absorberande bullerskydd med stenullskärna och UV-beständigt plastnät och svetsad panel. Träpanel på insidan.
NULL
Beställningsvara, 5-6 veckor
Fraktpris efter order (Visa villkor)
 
Produktbeskrivning

Kalvsvik är ett enkelt men effektivt bullerskydd som med tiden fungerar bra som stöd för klätterväxter med goda möjligheter att helt täckas av grönska. En sida kläs med träpanel för ett mer gediget intryck.

Ett absorberande bullerskydd dämpar oljud genom att absorbera det istället för att reflektera det, och effekten blir ett markant tystare närområde. Hur effektiv ljudskuggan är beror till stor del på hur hög skärmen är, men placeringen av bullerskyddet är också mycket viktig eftersom ett felplacerat plank ger liten eller ingen effekt alls.

Vi bygger våra absorberande bullerskydd i höjder mellan 1200 och 3000 mm som standard, med en kärna av 100 mm stenull, ett skyddande, UV-beständigt plastnät och svetsad panel 5/6/5. Kalvsvik har en sida täckt med träfasad, med eller utan lockpanel, och kan därmed lätt anpassas till omgivningen. Bullerskyddet kan också monteras utan träpanel, se modell AB002 Kållered. Direktgjutna varmförzinkade stålstolpar 90x90mm garanterar raka stolpar år efter år, och bockad plåt skyddar plankets ovansida och och ökar livslängden. 

Den här produkten kan du bara köpa tillsammans med montage av Skandinaviska Områdesskydd. Om du lägger varan i din varukorg kommer vi att kontakta dig för fler uppgifter och därefter lämna en offert. Köpet är inte bindande innan offerten har godkänts.  

Begär en kostnadsfri offert på Kalvsvik här! 

 

Specifikation
Stolpar: 90x90-3mm VFZ - cc2520mm
(Alt: 90x90-6mm VFZ stolpe)
Reglar: 45x95mm tryckimpregnerat virke
Vinkeljärn: 90x90mm galvaniserat
Tak: Bockad takplåt (standard: svart, finns att få i andra färger)
Stålpanel: 5/6/5 VFZ, finns att få i mörkgrönt, svart eller olivgrönt
Träfasad: 22x95, 22x120mm virke med eller utan lockpanel
Fästdetaljer: Träskruv, popnit, montageskruv, vinkeljärn (rostbehandlat)
Fundament: Direktgjuten betongplint, 300x800-1200 mm beroende på höjd.
Markskiva: Mineritskiva 8mm
Yta: Tryckimpregnerad, Slamfärgsmålad (valfri färg), Fasadfärgsmålad (valfri färg)
Montage

Den här produkten kan du bara köpa med montage av oss, och vi lämnar fem års montagegaranti på alla projekt.

Bullerskydd måste tåla hård belastning: från vind, passerande fordons lufttryck, snöröjning, stenskott och påkörning. Grundläggningen är viktig, och avstånden mellan grundläggningspunkterna måste vara stora utan att vara för stora. Ett vanligt plank har stolpar på 2-5 meters avstånd. Vi använder betongplintar som fundament, i vilka stolparna gjuts fast och sedan täcks med ett regelverk av trä. Den nedre delen av bullerskyddet måste sluta tätt mot marken för att inte minska plankets ljuddämpande funktion. Panelen måste sitta minst 30 cm ovanför marken och vara av sådant material att det kan ta upp förskjutningar av tjäle.

Begär en kostnadsfri offert på Kalvsvik här!  

AB001 Kalvsvik

AB01-001
Absorberande bullerskydd med stenullskärna och UV-beständigt plastnät och svetsad panel. Träpanel på insidan.
NULL
Beställningsvara, 5-6 veckor
Fraktpris efter order (Visa villkor)
 
 
 
Fraktvillkor
När du lagt din beställning tar vi kontakt med dig och ger ett pris för frakten. Din beställning är inte bindande och du kan välja att stryka din order om du inte är nöjd med fraktpriset. Du kan också välja att hämta din beställning på vårt lager.
 
Frågor & svar
Vilka färger finns takplåten i?
AB004 Kol
Platsbyggda
hejsan. vi ska ha ett plank på en förskola som är 1,5 m högt från mark, och regeln skall vändas in mot förskolans tomt, Är ert staket klättringsbart?
Platsbyggda
RB003
Svar från kundtjänst

Hej,

Ja, i standardutförandet är bullerskyddet klätterbart, men det går att beställa med liggande reglar som är snedkapade så att det inte går att klättra.

Vårt bullerskydd RB003 Rydefors är ett reflekterande bullerplank som har en kärna av stenull och en fasad av lockpanel i klassisk plank-modell.Fyll i en offertförfrågan så kan våra säljare hjälpa dig vidare.

Mvh Sophia

Ställ din egen fråga

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av områdesskydd, med kompetent och effektiv montagehjälp.
 
Skandinaviska Områdesskydd är ISO-certifierade enligt ISO9001 (kvalitet), ISO14001 (miljö) samt ISO45001 (arbetsmiljö).
 
 
Öppettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
Avvikande öppettider 2024
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!