Moms
Start / Sortiment / Bostad / Bullerplank / Platsbyggda / RB001-OrganoWood
Välj typ av kund:

(exkl. moms)

(inkl. moms)

RB001-OrganoWood

Klassiskt reflekterande bullerplank med lockpanel och plåttak. OrganoWood. Säljs endast med montage!
NULL
Beställningsvara, 5-6 veckor
Fraktpris efter order (Visa villkor)
 
Produktbeskrivning
Bullerskyddet Rosenvik är en klassisk plank-modell med lackpanel som ger fina ljuskontraster. Den bockade plåten på toppen bryter av och markerar höjdskillnader samtidigt som den ger ett gediget intryck och förlänger livstiden. Planket finns att få i tryckimpregnerat virke, slamfärgsmålat eller fasadfärgsmålat i valfri färg. 
 
Med OrganoWood får vi miljövänliga, hållbara och vackra plank. Tack vare att de inte behöver impregneras blir planken helt återvinningsbara. OrganoWood innehåller bara ämnen som kan återföras till det naturliga kretsloppet och Svenska naturskyddsföreningens miljömärkning "Bra miljöval". 
 
OrganoWoods unika teknologi binder kiselämnen till träets vedfibrer under högt tryck på samma sätt som vid vanlig tryckimpregnering och processen ger ett miljöklassat och rötbeständigt virke. OrganoWood behandlas och underhålls med speciellt framtagna produkter och får då en hårdare, lenare yta och en vacker silvergrå nyans. OrganoWood är ett alternativ till traditionellt tryckimpregnerat virke, och det innehåller inga biocioder, tungmetaller eller andra farliga ämnen. Rötskyddet har testats av RISE i Europatesten EN 113.   
 
Rosenvik är ett reflekterande bullerskydd med hårda ytor som stöter bort buller på ett sätt som gör närområdet markant tystare. Planket kan sägas skapa en ljudskugga samtidigt som ljuden från bullerskyddet reflekteras. 

Vi bygger våra bullerskydd i höjder mellan 1200 och 3000 mm som standard, med en kärna av 100 mm stenull och fasader av trä. Med rätt skydd och underhåll behåller planket sin funktion i många år. I nedre delen av planket finns den största skaderisken, och därför använder vi oss av rötbeständig, 12 mm tjock minerit. Direktgjutna varmförzinkade stålstolpar 90x90mm garanterar raka stolpar år efter år, och bockad plåt skyddar plankets ovansida och och ökar livslängden. 
 
Den här produkten kan du bara köpa tillsammans med montage av Skandinaviska Områdesskydd. Om du lägger varan i din varukorg kommer vi att kontakta dig för fler uppgifter och därefter lämna en offert. Köpet är inte bindande innan offerten har godkänts.  

Begär en kostnadsfri offert på Rosenvik här!  

Specifikation
Stolpar: 90x90-3mm VFZ - cc2000mm (Alt: 90x90-6mm VFZ stolpe)
Reglar: 45x95mm & 22x45mm 
Vinkeljärn: 45x90mm galvaniserat
Tak: Bockad takplåt (standard: svart, finns att få i andra färger)
Bottenbrädor: 22x120 mm virke
Lockpanel: 22x45 mm virke
Fästdetaljer: Träskruv, popnit, montageskruv, vinkeljärn (rostbehandlat)
Fundament: Direktgjuten betongplint, 300x800-1200 mm beroende på höjd
Markskiva: Mineritskiva 12mm
Yta: Tryckimpregnerad, Slamfärgsmålad (valfri färg) eller Fasadfärgsmålad (valfri färg)
Montage

Den här produkten kan du bara köpa med montage av oss, och vi lämnar fem års montagegaranti på alla projekt.

Bullerskydd måste tåla hård belastning: från vind, passerande fordons lufttryck, snöröjning, stenskott och påkörning. Grundläggningen är viktig, och avstånden mellan grundläggningspunkterna måste vara stora utan att vara för stora. Ett vanligt plank har stolpar på 2-5 meters avstånd. Vi använder betongplintar som fundament, i vilka stolparna gjuts fast och sedan täcks med ett regelverk av trä. Den nedre delen av bullerskyddet måste sluta tätt mot marken för att inte minska plankets ljuddämpande funktion. Panelen måste sitta minst 30 cm ovanför marken och vara av sådant material att det kan ta upp förskjutningar av tjäle.

Begär en kostnadsfri offert på Rosenvik här!  

RB001-OrganoWood

Klassiskt reflekterande bullerplank med lockpanel och plåttak. OrganoWood. Säljs endast med montage!
NULL
Beställningsvara, 5-6 veckor
Fraktpris efter order (Visa villkor)
 
 
 
Fraktvillkor
När du lagt din beställning tar vi kontakt med dig och ger ett pris för frakten. Din beställning är inte bindande och du kan välja att stryka din order om du inte är nöjd med fraktpriset. Du kan också välja att hämta din beställning på vårt lager.
 
Frågor & svar
Vilka färger finns takplåten i?
AB004 Kol
Platsbyggda
hejsan. vi ska ha ett plank på en förskola som är 1,5 m högt från mark, och regeln skall vändas in mot förskolans tomt, Är ert staket klättringsbart?
Platsbyggda
RB003
Svar från kundtjänst

Hej,

Ja, i standardutförandet är bullerskyddet klätterbart, men det går att beställa med liggande reglar som är snedkapade så att det inte går att klättra.

Vårt bullerskydd RB003 Rydefors är ett reflekterande bullerplank som har en kärna av stenull och en fasad av lockpanel i klassisk plank-modell.Fyll i en offertförfrågan så kan våra säljare hjälpa dig vidare.

Mvh Sophia

Ställ din egen fråga

Montagehjälp

 
Vi kan hjälpa dig att montera! Bland våra kunder återfinns allt ifrån privatpersoner och bostadsrättsföreningar till kommuner och byggföretag. Hos oss är alla välkomna och inget jobb är för stort eller för litet. Läs mer och begär en kostnadsfri offert idag.
 
 
 
Vi är en rikstäckande leverantör av områdesskydd, med kompetent och effektiv montagehjälp.
 
Skandinaviska Områdesskydd är ISO-certifierade enligt ISO9001 (kvalitet), ISO14001 (miljö) samt ISO45001 (arbetsmiljö).
 
 
Öppettider
Vardagar 07.00-16.00
Lunch 11.30-12.30
Avvikande öppettider 2024
 
Var först med de senaste nyheterna och ta del av fina erbjudanden!